Zorgpremie

Zorg en Zekerheid verhoogt premie met € 8,00 per maand

Laatste update: 7 november 2023

Na DSW en inTwente heeft ook zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid de premie voor de basisverzekering in 2024 bekendgemaakt. De premie stijgt van € 139,95 naar € 147,95 per maand. Met een toename van € 8,00 is dit de laagste stijging tot nu toe.

Uit een raming van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bleek dat de zorgpremies met gemiddeld € 12,00 per maand zouden stijgen. Zorg en Zekerheid blijft met een stijging van € 8,00 voor de Zorg Zeker Polis ver onder deze raming zitten. Hoewel de zorgverzekeraar in staat is gebleken de zorgkosten beheersbaar te houden, was een verhoging van de zorgpremie niet onontkoombaar.

Samenwerking tussen zorgprofessionals

Zorg en Zekerheid geeft aan de premie te moeten verhogen wegens de inflatie in Nederland en de hogere salarissen voor zorgmedewerkers. Ook DSW en inTwente gaven aan dat een prijsverhoging noodzakelijk is door hogere zorgkosten. Dat Zorg en Zekerheid de zorgkosten minder laat stijgen, komt volgens de zorgverzekeraar door ‘betere samenwerking tussen zorgprofessionals onderling en tussen zorg en welzijn’.

De zorgverzekeraar wil dat de zorg bereikbaar en beschikbaar blijft. Daarvoor moet er niet alleen meer geld naar de zorg, maar moeten gemeenten ook kunnen rekenen op meer financiële steun. ‘Wij roepen de Rijksoverheid daarom op een miljard uit de zorg in het gemeentefonds te stoppen. Daar wordt de bevolking beter van én je bespaart zo’n 5 tot 10% op zorgkosten’, zegt de verzekeraar in een nieuwsbericht.

Bovendien geeft de verzekeraar aan al jaren in preventie te investeren. ‘Mede dankzij ons verwijst de huisarts patiënten die zich alleen voelen of geldzorgen hebben naar het sociale domein’, aldus Zorg en Zekerheid. De verzekeraar geeft aan ook in 2024 intensief en breed te blijven samenwerken met zorgprofessionals en gemeenten. ‘Deze manier van samenwerken is een goed voorbeeld voor Den Haag: kijk breed of een vraagstuk écht zorg betreft, of eigenlijk welzijn, inkomen, onderwijs of milieu. Zo rem je verdere groei van het zorgbudget.’

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met zorgverzekering te maken heeft? Lees dan zeker onze andere blogs:

Wil je besparen op je zorgpremie? Maak nu gebruik van de vergelijkingstool op Zorgpremie.nl en vergelijk makkelijk en snel de premies per zorgverzekeraar online.

Laatste berichten

Meer lezen