Vergelijking opslaan voor later?

Later nog eens terugkomen op je vergelijking? Vul hier beneden je e-mail adres in. Je ontvangt direct je persoonlijke vergelijking in je inbox!

Succesvol opgeslagen

Je hebt succesvol je vergelijking opgeslagen! Bekijk je inbox, we hebben een linkje naar je toegestuurd.

Zorgverzekering vergelijken

Het vergelijken van je zorgverzekering doe je gemakkelijk en snel via Zorgpremie.nl. Selecteer om te beginnen welk soort zorgverzekering je wilt en hoe hoog het eigen risico moet worden. Vervolgens kun je aangeven wat jouw voorkeuren en behoeftes zijn op het gebied van aanvullende zorg. Wij laten je vervolgens alle geschikte zorgverzekeraars zien, inclusief de zorgpremies. Daarnaast kun je gemakkelijk zien bij welke zorgverzekeraar je de laagste premie betaalt voor jouw gewenste zorgverzekering, deze staat namelijk altijd bovenaan.

Goedkoopste keuze

€ 114,90

Totaal per maand
Vrije zorgkeuze: Natura
Eigen risico: € 385,00
Aanvullende verzekeringen kiezen
Basisverzekering €20 korting

€129

Totaal per maand
Leeg

Aanvullende verzekering

Alternatieve geneeswijzen€ 400,00
Alternatieve geneeswijzen€ 400,00
Alternatieve geneeswijzen€ 400,00

Totalen

Maandelijkse kosten€ 208,66
Jaarlijkse kosten€ 2.503,92
Basisverzekering €20 korting

€129

Totaal per maand
Leeg

Aanvullende verzekering

Alternatieve geneeswijzen€ 400,00
Alternatieve geneeswijzen€ 400,00
Alternatieve geneeswijzen€ 400,00

Totalen

Maandelijkse kosten€ 208,66
Jaarlijkse kosten€ 2.503,92

Wat is een zorgverzekering?

Een zorgverzekering is een verzekering die de kosten van medische zorg dekt. In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten als je 18 jaar of ouder bent. Dit betekent dat iedereen die in Nederland woont of werkt een verzekering moet hebben. De zorgverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat je de kosten voor je zorg kunt betalen. De zorgverzekering wordt afgesloten bij een zorgverzekeraar.


Welke zorgverzekeringen zijn er?

In Nederland zijn er drie soorten zorgverzekeringen: de combinatiepolis, de naturapolis en de restitutiepolis. Elke verzekering heeft zijn eigen voor- en nadelen.

  • De combinatiepolis is de meest populaire soort zorgverzekering in Nederland. Deze verzekering biedt dekking voor zowel de basiszorg (zoals huisartsbezoeken en een jaarlijkse griepprik) als aanvullende zorg (zoals fysiotherapie en orthodontie). De nadelen van deze verzekering zijn dat de premies vaak hoger zijn dan die van de andere verzekeringen en dat er een eigen risico van € 385 per jaar is.
  • De naturapolis is een verzekering die alleen de basiszorg dekt. Deze verzekering is goedkoper dan de combinatiepolis maar je hebt geen dekking voor aanvullende zorg. Er is ook geen eigen risico bij deze verzekering.
  • De restitutiepolis is een verzekering die alleen aanvullende zorg dekt. Deze verzekering is de duurste van de drie, maar je hebt wel de meeste dekking. Er is ook geen eigen risico bij deze verzekering.

Als je kiest voor een zorgverzekering, is het belangrijk om te kijken naar wat je nodig hebt. Als je gezond bent en weinig zorg nodig hebt, is een naturapolis waarschijnlijk de beste keuze. Als je een chronische aandoening hebt of veel zorg nodig hebt, is een combinatiepolis of restitutiepolis waarschijnlijk de beste keuze.


Hoe kies ik de juiste zorgverzekering?

Er zijn verschillende zorgverzekeringen, dus het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. Het is belangrijk om goed na te denken over wat je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld veel fysiotherapie nodig of maak je weinig gebruik van de zorg?

Als je een gezin hebt, is het ook belangrijk om te kijken welke verzekeringen het beste bij jullie past. Sommige gezinnen kiezen ervoor om een aanvullende verzekering te nemen, zodat iedereen gebruik kan maken van de zorg. Andere gezinnen kiezen ervoor om alleen een basisverzekering te nemen, omdat ze denken dat ze toch niet veel gebruik zullen maken van de zorg.


Hoe lang loopt een zorgverzekering?

Je zorgverzekering moet je ieder jaar opnieuw afsluiten. Dit kan online of bij een verzekeringmaatschappij. Als je niet tijdig opzegt, wordt je verzekering automatisch verlengd. Dit betekent dat je dan ook voor de volgende 12 maanden verzekerd bent.


Hoe kan ik mijn zorgverzekering opzeggen?

Je zorgverzekering opzeggen kan online of bij een verzekeringmaatschappij. Als je online opzegt, moet je je naam, adres en geboortedatum invullen. Vervolgens krijg je een bevestiging van je opzegging per e-mail. Als je bij een verzekeringmaatschappij opzegt, moet je je naam, adres en geboortedatum invullen. Vervolgens krijg je een bevestiging van je opzegging per post. Je kunt echter ook simpelweg overstappen naar een andere aanbieder. Zij zullen het overzetten van de verzekering dan voor je regelen.